Educație

Studenții de la UMF Cluj vor susține toate examenele online

Cei 7.000 de studenți ai UMF Cluj vor susține online toate examenele din sesiunea de vară.

Studenții de la UMF Cluj vor susține toate examenele online

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca anunţă că va organiza online toate examenele studenţilor în acest an univeristar, dar şi diferitele concursuri.

„Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu a identificat soluţii pentru ca întreaga activitate didactică să se desfăşoare în mediul online încă de la începutul lunii martie, reuşind astfel să asigure continuitatea formării tuturor celor peste 7000 de studenţi în cele mai bune condiţii. În conformitate cu ultimele decizii ale Ministerului Educaţiei şi Cercetării, în şedinţa din data de 30 aprilie 2020 a Senatului universităţii, a fost adoptată o serie de proceduri care permit multiple metode de examinare online. Astfel, vor fi susţinute online toate examenele studenţilor din ciclul de licenţă şi de master, atât sesiunea aferentă semestrului II, cât şi cea de reexaminare. Examenul de licenţă, sesiunea septembrie 2020, se va putea de asemenea desfăşura online, dacă situaţia epidemiologică o va impune”, se arată într-un comunicat trimis, joi, de UMF.

Anul universitar, finalizat în mediul online

În prealabil, studenţii vor face simulări ale examenelor, în noul sistem de evaluare.

„Studenţii îşi vor susţine examenele oral, pe platforma Microsoft Teams. Le vor fi evaluate atât cunoştinţele teoretice, cât şi cele practice. La disciplinele clinice se va folosi examenul clinic obiectiv structurat (OSCE - Objective Structured Clinical Examination), o examinare de tip hands on, utilizată frecvent în medicină, mai ales în ţările occidentale, pentru a testa competenţele şi abilităţile clinice ale candidaţilor. Metoda a fost implementată în premieră la noi în ţară de Facultatea de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu, încă de acum doi ani, în scopul standardizării şi asigurării transparenţei evaluării studenţilor şi rezidenţilor. În perioada imediat următoare, noul sistem de evaluare online va fi definitivat şi testat, fiecare student va trece printr-o simulare de examen, toate cadrele didactice având la rândul lor posibilitatea de a experimenta o astfel de examinare înainte de începerea propriu-zisă a sesiunii”, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, UMF este pregătită să finalizeze anul universitar în sistem online şi în perioada următoare se vor desfăşura online şi activităţile didactice pentru ciclul de doctorat, precum şi susţinerea tezelor de doctorat, la fel cum vor fi şi concursurile pentru ocuparea posturilor didactice, examenele de promovare în cariera didactică şi obţinerea atestatului de abilitare pentru cooptarea în Şcoala Doctorală a universităţii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter