Educație

Ideea amânării sau anulării examenelor naționale, RESPINSĂ de ministrul educației

Examenul de Evaluare națională va începe la 15 iunie, iar cel de Bacalaureat în data de 22 iunie, a reamintit ministrul educației, Monica Anisie, respingând ideea amânării sau anulării acestor probe.

Amânarea sau anularea examenelor naționale, RESPINSĂ de ministrul educației Amânarea sau anularea examenelor naționale, RESPINSĂ de ministrul educației

„Decizia este deja luată, și anume că examenul de Evaluare națională începe pe data de 15 iunie și cel de Bacalaureat pe data de 22 iunie. Noutatea pe care o avem o avem la examenele de certificare a competențelor profesionale. Este vorba de certificarea competențelor pentru nivelul 3, 4 și 5, conform cadrului național al calificărilor. Pentru învățământul vocațional, profesional și profesional dual, precum și cele din învățământul postliceal, vor fi realizate acest examene numai pe bază de proiect, iar proba practică va fi echivalată în conformitate cu metodologiile aferente fiecărui tip de certificare a competențelor”, a declarat duminică seara, Monica Anisie. 

În acest moment, 15 septembrie este data stabilită pentru deschiderea școlilor, a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Decizia ar putea fi revizuită în toamnă, în funcție de situația epidemiologică.


„E foarte greu într-o școală să vii să faci distanțare, să ții cursurile și să ții copiii în pauze, că nu poți să îi ții numai în clasă, fără pauză, fără nimic, să nu interacționeze. E suficient ca unul dintre ei să fie pozitiv asimptomatic și toata clasa să ia și o ducă acasă la ei. Sau să fie unul pozitiv asimptomatic pentru că de acasă de la el e cineva pozitiv și să se ducă să o ducă la profesor sau la profesoară”, a explicat Raed Arafat.

CITEȘTE ȘI:


Cum vor susține examenele naționale elevii infectați cu COVID-19? Precizările ministrului Educației

 

abonare newsletter