Educație

Elevii pot primi 200 euro de la stat. Ce presupune proiectul

Un proiect prin care elevii primesc câte 200 de euro din partea statului, pentru achiziționarea de tablete și calculatoare, a fost pus în dezbatere de Ministerul Educației.

Programul se adresează elevilor din familii defavorizate, cu un venit brut lunar de sub 250 de lei pe membru. Ei pot beneficia de un ajutor de 200 de euro pentru cumpărarea unei tablete sau a unui calculator.

„Programul de acordare a unui ajutor financiar intitulat ,,EURO 200”, continuă și în anul 2020, fiind reglementat prin Hotărârea Guvernului nr. 1294 din 13 august 2004 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, cu modificările și completările ulterioare. (…) Plafonul a fost indexat în anul 2018 de la 150 de lei la 250 lei venit brut lunar pe membru de familie”, se arată în proiect, potrivit cancan.ro.


Termenul limită la care cei interesați pot depune o cerere este de 17 aprilie, urmând o perioadă în care vor avea loc anchete sociale și evaluarea cererilor.

Etichete: tableta bani elevi
Ultimele Stiri
abonare newsletter