Educație

Studenții UBB, în fața celor de la universitățile din Hong Kong, Copenhaga sau Washington la un concurs internațional organizat în Mexic

Studenții Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca au prins podiumul unei competiții internaționale de studii de caz organizată în Mexic.

Studenții UBB, în fața celor de la universitățile din Hong Kong, Copenhaga sau Washington la un concurs internațional organizat în Mexic, sursă foto: UBB Studenții UBB, în fața celor de la universitățile din Hong Kong, Copenhaga sau Washington la un concurs internațional organizat în Mexic, sursă foto: UBB

Echipa Universității „Babeș-Bolyai” a participat, în perioada 28 octombrie – 2 noiembrie 2019, la competiția internațională de studii de caz „Business & Management Case Competition”, organizată de Universidad Panamericana, în orașul Guadalajara, din Mexic.

Echipa clujeană, formată din reprezentanții Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB – Barabási Tamás (Informatică economică, anul 3), Boga Balázs (Management, anul 2), Izsák Réka (Finanțe și bănci, anul 2) și Jakó Zsolt (Management, anul 3) și coordonați de prof. univ. dr. Szász Levente, conf. univ. dr. Győrfy Lehel-Zoltán, respectiv lect. univ. dr. Rácz Béla-Gergely, a câștigat cele două runde de calificare, ajungând, astfel, în finala mare a competiției, unde, pe baza prezentărilor, a reușit să se claseze pe locul II, în spatele echipei canadiene reprezentând Simon Fraser University, surclasând echipele de la Chinese University of Hong Kong, respectiv Copenhagen Business School din Danemarca.


În prima rundă de calificare, echipele participante au avut sarcina de a elabora o strategie de afaceri pentru una dintre cele mai mari companii globale din industria produselor de panificație, Bimbo Group. Echipa UBB a avut o soluție bine întemeiată din punct de vedere economic și a câștigat grupa în fața echipelor de la University of Washington (SUA) și University of Alberta (Canada), transmit reprezentanții Universității.

În cea de-a doua rundă de calificare echipele au primit ca temă generarea unei strategii de expansiune internațională pentru o firmă locală producătoare de tequila. Echipa clujeană a avut din nou o performanță de excepție și a câștigat grupa în fața echipelor de la University of Vermont (SUA) și University of Glasgow (UK). În finala mare s-au calificat patru echipe studențești, printre ele și reprezentanții UBB, care au reușit să urce pe a doua treaptă a podiumului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter