Educație

Proaspeții studenți, așteptați la Săptămâna Bobocului. Voluntarii, chemați în OSUBB

În săptămâna 7-13 octombrie, Organizația Studenților din Universitatea „Babeș-Bolyai” (OSUBB) organizează, în Campusul Hașdeu, evenimentul „Săpămâna Bobocului”, având ca scop acomodarea bobocilor cu viața de student.

Proaspeții studenți, așteptați la Săptămâna Bobocului în Campusul Hașdeu. Voluntarii, chemați în OSUBB Proaspeții studenți, așteptați la Săptămâna Bobocului în Campusul Hașdeu. Voluntarii, chemați în OSUBB

În cadrul Săptămânii Bobocului, vor fi organizate evenimente precum „Boema serilor de altădată” (în care Emeric Imre și invitații săi vor încânta studenții în teatrul de vară din campus), conversații pe nevăzute sau movie night, totul culminând cu o petrecere dedicată studenților, la Colina, în Mănăștur, transmit reprezentanții OSUBB.

De asemenea, în perioada 5-15 octombrie OSUBB începe înscrierile pentru studenții care doresc să devină voluntari în singura organizație constituită la nivel de Universitate. OSUBB dorește să mențină tradiția celor 22 de ani de la înființare și să ofere voluntarilor ocazia de a face reprezentare studențească și de a se implica în proiecte cunoscute la nivel local și național.


Studenții care doresc să se înscrie au la dispoziție departamentele: Resurse Umane, Relații Externe, Educațional, Proiecte, Financiar sau Imagine și PR. În cadrul organizației, voluntarii pot participa la proiecte precum Caravana UBB (în cadrul căreia studenții vizitează mai multe licee din țară pentru a prezenta oferta educațională a UBB), UBB Fest (festival dedicat studenților din Cluj în care aceștia pot participa la workshopuri, seri de chitară sau întreceri sportive) sau Junior Summer University (în care liceeni din întreaga țară se pot înscrie pentru a trăi două săptămâni viața de student, de la cursuri și seminarii la cazarea în caminele studențești).

Organizația Studenților din Universitatea „Babeș-Bolyai” este structura ce are ca scop apărarea drepturilor și intereselor studenților universității, precum și organizarea de proiecte atât în beneficiul studenților, cât și al universității, reunind studenți din toate facultățile UBB.

Ultimele Stiri
abonare newsletter