Educație

Amfiteatru în aer liber, construit la un curs de arhitectură de elevii liceului „Onisifor Ghibu”

Liceul „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca are acum un amfiteatru din lemn amplasat în curtea școlii. La construcție au contribuit și elevii de clasa a patra, care au fost înscriși la un curs opțional de arhitectură.

Sursă foto: Ciprian Șimon Sursă foto: Ciprian Șimon

Copiii care au participat la construcția amfiteatrului au trebuit să își imagineze, în cadrul cursului de arhitectură, cum ar vrea să arate locul în care învață.

„Explorând școala, căutând un loc care să ne inspire și ținând cont că toate sălile de clasă arată la fel, am decis să creăm un loc diferit. Am ales un amfiteatru în aer liber unde să se poată ține și ore, și piese de teatru și concerte sau alte evenimente spontane cu copiii. Am vrut să fie ca un amfieatru ca să fie comunicarea mai eficientă. Este estențial ca elevii să se vadă când vorbesc unii cu alții, spre deosebire de clasica sală de clasă unde stau cu spatele unii la alții. Am vrut să fie un loc de interacțiune spontană unde ei pot să cânte, să danseze, să se joace în pauze”, a explicat arhitectul Ciprian Șimon.


Amfiteatrul va fi folosit pentru ore în aer liber, ședințe cu părinții și concerte.

„Este și pentru noi o noutate. Noi ne-am gândit să îl folosim ca un spațiu de ținut ore în aer liber când vremea o permite, dezbateri, ședințe cu părinții, că așa poate văd ce e în afara școlii și vin cu idei. Va fi folosit de copii în pause pentru relaxare, nu pentru sărit și alte năzbâtii. Asta așa, de început. Pe urmă, desigur, putem organiz aun concert, un mic spectacol, cu sonorizarea pe care o vom instala. E ceva făcut de copilașii noștri”, a explicat Monica Bereș, directorul liceului „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter