Educație

Geografia nu este materie de Bacalaureat în „viziunea Andronescu”

O petiție lansată pe internet pentru menținerea Geografiei ca variantă de opțiune pentru examenul de bacalaureat a strâns deja peste 6.500 de semnături.

Profesorii au reacționat astfel după anunțul de vineri al Ecaterinei Andronescu, cea care și-a prezentat ”viziunea” asupra viitoarei legi a Educației, iar din planurile afișate lipsește materia Geografie pentru toate variantele de Bacalaureat.
Societatea Română de Geografie a reacționat dur la propunerile lansate de Andronescu. “La 100 de ani ai României moderne iată cum un membru al echipei guvernamentale, nici nu mai are importanţă numele lui, încearcă să anuleze, la finalizarea şcolii, fără nici un fel de răspundere, o materie care a fost şi va rămâne fondatoare pentru personalitatea umană“, spune președintele Societății Române de Geografie, Corneliul Iațu, într-un manifest publicat pe pagina online a Societății.

“Numărul de ore de Geografie s-a redus, constant şi drastic, ajungând la un nivel minimal, de avarie, iar acum se doreşte excluderea ei de la examenul de bacalaureat, urmând ca, probabil în scurt timp, să fie eliminate din şcoli şi orele puţine care au mai rămas pentru această disciplină“, arată acesta în manifest.


”Pornind de la numărul foarte mare de elevi care aleg geografia la acest examen, rezultatele bune și foarte bune obținute atât la bacalaureat, cât și la concursuri, olimpiade naționale și internaționale, precum și utilitatea ei pentru asigurarea unei vieți autonome și dezvoltare personală”, așa este motivată petiția Progeografia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter