Educație

Puțin peste jumătate dintre elevii clujeni au promovat simularea la BAC

Simularea din acest an a avut rezultate dezastroase la nivelul întregii țări. Clujul s-a situat în top, cu rata de promovabilitate de 51%.

Liceele din Cluj-Napoca care au avut cele mai bune rezultate la simulare au fost Colegiul Național “Emil Racoviță” cu un procent de 91,14 %, Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu” cu 87,96% și Liceul Teoretic “ Avram Iancu” cu 84,91 %.

Rata de promovabilitate a fost totuși mai mare față de cea a anului trecut, când a fost de 49,8%. Reprezentanții IȘJ Cluj doresc să ia măsuri pentru a fi rezultate bune la examenele.


„Au început discuțiile cu directorii școlilor generale și ale liceelor privind măsurile pe care trebuie să le ia și analizele pe care trebuie să le facă, atât la clasa a 8a, cât și la clasa a 12 a, în funcție de ceea ce s-a întâmplat la simulări, pentru că diferența fiind foarte mare între examenul propriu-zis și simulare, atunci înseamnă că măsurile pe care le-am luat anii trecuți au fost corecte“, a declarat Cuibus, luni, în cadrul unei conferințe de presă.

Rezultatele înregistrate la simularea probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat, organizată de Ministerul Educației Naționale în perioada 11 - 13 martie 2019, relevă o rată cumulată de promovare (clasa a XI-a şi clasa a XII-a) de doar 36,88%, în creștere totuși cu 0,36% față de anul trecut (36,52%).


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter