Educație

PROPUNERE ELECTORALĂ: tichete de 400 de lei pentru after school

Deputatul liberal Raluca Turcan a anunțat că va iniția un proiect de lege prin care accesul copiilor la programele de after school va fi sprijinit prin acordarea unor tichete în valoare de 400 de lei urmează să fie depus în Parlament.

Părinții vor putea să solicite aceste tichete în valoare de 400 de lei pentru a fi folosit în scop educațional, chiar dacă aleg ca cei mici să meargă la after school in mediul privat.

“"Este o iniţiativă legislativă care se referă la un proiect de after school generalizat sub tutela statului, care să sprijine copiii să aibă acces la programe de after school organizate de diferite entităţi. (...) Proiectul constă în: se eliberează nişte tichete valorice cu o valoare de 400 de lei, care se acordă copilului la solicitarea părintelui prin şcoală cu scop educaţional. Tichetul poate fi folosit de către părinţi sau familii, fie în spaţiul privat şi dacă, de exemplu, în anumite locuri after school-ul este mai scump completează şi reprezintă un ajutor ţintit pentru copil, fie în unele locuri unde valoarea de 400 de lei este mai pronunţată"”, a declarat luni Turcan, potrivit Agerpres.


Raluca Turcan propune ca tichetele să fie eliberate şi tipărite la nivel naţional şi distribuite la solicitarea şcolilor prin consiliile de administraţie.


"Am încercat ca suma să fie într-un asemenea cuantum încât acolo unde este nevoie mai mare 400 de lei să fie un sprijin consistent ori unde copilul vine dintr-o familie cu potenţial mai mare să poată să completeze", a explicat ea.

Potrivit deputatului liberal, proiectul de lege reprezintă şi o formă de creştere a veniturilor celor care participă în actul educaţional şi un sprijin pentru ONG-uri.

Proiectul a fost prezentat ONG-urilor participante la dezbaterea de luni, de la care se aşteaptă un punct de vedere, iar apoi va fi depus la Parlament, mai arată Agerpres.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter