Educație

169 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu şi Ziua Culturii Naţionale. Aplicație mobilă cu operele poetului și gafa Ministrului Culturii

Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 - 15 iunie 1889) a fost unul dintre cei mai importanţi poeți români, fiind considerat poetul naţional. Începând din 2011, pe 15 ianuarie, de ziua lui Eminescu, este sărbătorită şi Ziua Culturii Naţionale.

În acest an, opera lui Mihai Eminescu devine aplicaţie pentru telefonul mobil, în urma unui proiect al cărui rezultat este lansat, astăzi, la Ateneul Român din Bucureşti, de Academia Română. "Mihai Eminescu, întreaga operă" este o aplicaţie gratuită pentru telefoanele inteligente, spune Academia Română, care a programat lansarea de Ziua Culturii Naţionale.

Opera eminesciană va fi disponibilă, în regim gratuit şi într-un format compatibil cu telefoanele inteligente, în magazinele App Store şi Google Play, notează cei de la Academia Română.


De cealaltă parte, Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a gafat în timp ce îl elogia pe Mihai Eminescu. Acesta a spus că pentru el poetul Mihai Eminescu reprezintă "cel mai mare poet care l-a dat România".

"Pentru mine ca om, ca român, pot să spun, ca şi cadru didactic... eu consider, aşa cum consideră foarte multă lume, că este practic cel mai mare poet care l-a dat România, cel puţin până în momentul de faţă (n.r. corect este "pe care l-a dat"), a declarat Daniel Breaz, la Digi 24.

Ultimele Stiri
abonare newsletter