Educație

Conducerea UBB, în grevă japoneză. Rectorul şi prorectorii poartă banderole albe pe braţe

Conducerea Universităţii ”Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca se află, luni, în grevă japoneză, rectorul Ioan Aurel Pop şi prorectorii purtând banderole albe pe braţ în semn de protest faţă de reducerea locurilor la admiterea în anul universitar 2018-2019, dar şi de solidaritate cu studenţii.

Reprezentanţii UBB au declarat, luni, că hotărârea Ministerului Educaţiei Naţionale de a reduce numărul locurilor bugetate repartizate marilor universităţi din ţară denotă desconsiderare faţă de universităţile de elită din marile centre universitare româneşti.

”Conducerea UBB este alături de studenţii universităţii în încercarea de a obţine un răspuns favorabil la solicitările cu privire la creşterea numărului locurilor bugetate alocate de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru anul universitar 2018-2019, astfel că rectorul şi prorectorii au declanşat o grevă japoneză şi poartă banderole albe pe braţ. Reprezentanţii UBB se declară revoltaţi de modul de repartizare a locurilor bugetate precum şi de răspunsurile oferite de ministrul Educaţiei Naţionale la apelurile publice formulate de universităţile tradiţionale din marile centre universitare ale ţării. Hotărârea Ministerului Educaţiei Naţionale, de a reduce numărul locurilor bugetate pentru anul universitar 2018-2019 repartizate marilor universităţi din ţară, denotă desconsiderare faţă de universităţile de elită din marile centre universitare româneşti”, au spus sursele citate.


Potrivit acestora, decizia MEN este nefundamentată în mod clar şi transparent şi a rămas neschimbată în ciuda luărilor de poziţie ale UBB, dar şi ale celorlalte universităţi afectate, cele mai prestigioase, care aduc, prin prezenţa în rankingurile internaţionale, vizibilitate internaţională României.

”Mai mult decât atât, a pune la îndoială până şi rangul de instituţie academică cu grad de încredere ridicat acordat uneia dintre marile universităţi (Universitatea din Bucureşti) creează neîncredere şi confuzie în sistemul de învăţământ superior din România”, apreciază conducerea UBB, care a lansat până în prezent mai multe apeluri publice prin care solicită rectificarea situaţiei.


Reprezentanţii UBB sunt decişi să conteste decizia Ministerului Educaţiei Naţionale şi să protesteze împotriva acesteia până când solicitările vor fi soluţionate.

Studenţii Universităţii ”Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca au declanşat, începând din data de 18 aprilie, greva japoneză.

Ultimele Stiri
abonare newsletter