Educație

UBB redeschide Muzeul Zoologic

Direcția Patrimoniu Cultural Universitar a Universității Babeș-Bolyai redeschide marți, 3 aprilie 2018, Muzeul Zoologic.

Muzeul Zoologic al Universităţii Babeş-Bolyai este unul dintre cele mai mari muzee de profil din România. Înfiinţat în 1859, găzduieşte unele dintre cele mai vechi colecţii din ţară. Muzeul a fost închis pentru lucrări de renovare începând cu luna septembrie a anului 2015. Lucrările au constat în înlocuirea instalației electrice și îmbunătățirea sistemului de iluminat, refacerea pardoselii și placarea acesteia, recondiționarea geamurilor și aplicarea pe sticlă a unei folii protectoare, zugrăveli și instalarea unui sistem de detectare a incendiilor.

Potrivit reprezentanţilor UBB, lucrările s-au desfășurat etapizat pentru a permite împachetarea și mutarea exponatelor și a pieselor de mobilier. Unele dintre acestea sunt de mari dimensiuni și au necesitat o atenție sporită, îngreunând astfel operațiunile.


La evenimentul de marţi moderat de conf. dr. Ana Victoria Sima, directorul Direcției Patrimoniu Cultural Universitar, vor lua cuvântul: acad. prof. dr. Ioan Aurel-Pop, rectorul UBB, prof. dr. Ioan Bolovan, prorector al UBB, conf. dr. Bálint Markó, prorector al UBB, și prof. dr. László Rákosy.

Ultimele Stiri
abonare newsletter