Educație

Cu cât vor creşte, de fapt, salarilile profesorilor

FSLI i-a atras atenţia premierului Mihai Tudose, în cadrul unei întâlniri avute marţi, că majorările salariale anunţate, adică 25% începând cu 1 ianuarie 2018 şi 20% din martie 2018, pentru Educaţie reprezintă, în realitate, o creştere netă de 20-25%, nu 50%.

Cu cât vor creşte, de fapt, salarilile profesorilor Cu cât vor creşte, de fapt, salarilile profesorilor

Potrivit Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), "începând cu 1 ianuarie 2018, urmează să se aplice şi pentru învăţământ prevederile Legii nr 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Începând cu aceeaşi dată, potrivit Ministerului Finanţelor Publice, angajaţii vor prelua povara contribuţiilor către stat. Acest lucru înseamnă o creştere nesemnificativă de la 1 ianuarie 2018 a veniturilor nete pe care le vor încasa angajaţii din educaţie".

Astfel, unui profesor debutant, care are acum un salariu net de aproximativ 1.440 de lei, începând cu 1 ianuarie 2018, când salariul brut va creşte cu 25%, venitul net îi va creşte, în mod real cu doar 3,8%, după ce vor fi plătite contribuţiile către stat, susţin sindicaliştii. Asta ar însemna că un debutant va primi, doar 55 de lei în plus la salariu.


FSLI i-a înaintat premierului Mihai Tudose un memoriu în care i-a cerut să remedieze şi această problemă.

În urma acestei discuţii, s-a stabilit o nouă întâlnire, care va avea loc luni, 28 august 2017.

Etichete: profesori salarii
Ultimele Stiri
abonare newsletter