Educație

Primăria Cluj-Napoca îi premiază pe elevii cu 10 la Bac

Consilierii locali clujeni au pe ordinea de zi a şedinţei de săptămâna viitoare un proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 23.000 de lei (sumă netă) de la bugetul local pe anul 2017, pentru premierea elevilor care au obținut nota zece la examenul de bacalaureat, Sesiunea iulie 2017, precum și a profesorilor care s-au ocupat de pregătirea lor.

Primii nouă elevi clujeni care au obţinut medii de 10 la examenul de Bacalaureat au fost premiaţi săptămâna trecută de Prefectura Cluj Primii nouă elevi clujeni care au obţinut medii de 10 la examenul de Bacalaureat au fost premiaţi săptămâna trecută de Prefectura Cluj

Primii nouă elevi clujeni care au obţinut medii de 10 la examenul de Bacalaureat au fost premiaţi săptămâna trecută de Prefectura Cluj.

După soluţionarea contestaţiilor, celor 9 candidaţi cu media generală 10 li s-au mai adăugat 2 elevi (un elev de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă Cluj-Napoca, iar celălalt de la Liceul Teoretic Avram Iancu Cluj-Napoca). În total, aşadar, judeţul Cluj se poate lăuda cu 11 candidaţi care au reuşit să obţină media generală 10 la Bacalaureat 2017”.


Astfel, după contestaţii, procentul de promovabilitate la nivelul judeţului Cluj a crescut la 83,65%, acesta fiind înainte de contestaţii de 82.75%.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj (ISJ Cluj), practic, în urma contestaţiilor, un număr de 37 de candidaţi iniţial respinşi au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat. Astfel, din totalul de 4116 prezenţi la examen, 662 de candidaţi au fost declaraţi în continuare respinşi, înainte de contestaţii fiind 699 de candidaţi respinşi. Pe tranşe de medii, înainte de contestaţii erau 205 candidaţi respinşi cu medii între 5 şi 5,99, iar situaţia după contestaţii arată că acum sunt 175 de candidaţi cu media între 5 şi 5,99.


Vă reamintim, în urma contestţiilor, Alexandra Câmpean de la Liceul teoretic Avram Iancu şi Beatrice Andreea Mărginean de la Liceul Emil Racoviţă au obţinut şi ele nota maximă la examen.

Ceilalţi nouă elevi cu media 10 sunt:


Colegiul Național Emil Racoviță Cluj-Napoca

Roxana Chiorean
Victor Pădurean
Luca Simionescu


Colegiul Național Mihai Viteazul Turda

Daria Răduțiu


Liceul Teoretic Alexandru Papiu Ilarian Dej

Vlad Racolța

Liceul Teoretic Gheorghe Șincai Cluj-Napoca

Oana Șuță

Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Cluj-Napoca

Arianna Gonzales

Liceul Teoretic Pavel Dan Câmpia Turzii

Maria Mărgărițoiu
Ioana Mureșan

abonare newsletter