Educație

BACALAUREAT 2017. Elevii susţin miercuri proba de profil: matematică sau istorie

Aproape 4.000 de absolvenţi de liceu din Cluj susţin, miercuri, 28 iunie, proba de profil la BACALAUREAT 2017, adică, matematică sau istorie. Vineri, 30 iunie, elevii vor avea examen la o disciplină la alegere, în funcţie de specializare sau profil.

BACALAUREAT 2017. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16:00-20:00.

BACALAUREAT 2017. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 10 iulie.


Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.


Pentru probele scrise la matematică şi geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen.

BACALAUREAT 2017. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.


Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.


De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:


• susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;

• susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;

• obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Ca şi la Evaluarea Naţională, lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

Ultimele Stiri
abonare newsletter