Educație

Schimbări majore în învăţământ: Unele unităţi şcolare vor putea primi certificat de liceu anteprenorial

Potrivit unei iniţiative a reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, unele licee ar putea primi certificate de anteprenoriat, în urma unor competiţii. Anteprenoriatul va ajunge şi în universităţi, prin înfiinţarea unor societăţi studenţeşti care vor pune în practică idei de afaceri.

Schimbări majore în învăţământ: Unele unităţi şcolare vor putea primi certificat de liceu anteprenorial

"Unele licee din ţară vor primi certificatul de liceu anteprenorial, nu se va crea efectiv, un liceu în acest sens. Dar am gândit un program pe educaţie anteprenorială pe care aş dori să îl lansăm şi să stabilim o competiţie între licee, în urma căreia să se dobândească acest certificat de antreperenoriat, pe modelul "Şcoala Europeană". În aceste unităţi de învăţământ am vrea să demarăm acţiuni de voluntariat cu ajutorul Registrului Naţional al Antreprenorilor, proiectul ar putea fi finanţat pe fonduri norvegiene, dar totul este încă la nivel de iniţiativă, urmează să discut cu domnul ministru Pavel Năstase. Proiectul va avea nevoie de o formă de organizare, metodologie, trebuie să aibă la bază activităţi, conţinuturi. Poate reuşim chiar să îl extindem şi la liceele teoretice pentru că, în momentul de faţă, se pune problema doar pentru cele cu profil tehnologic", a declarat Ariana Bucur, secretar de stat pe învăţământ preuniversitar în Ministerul Educaţiei, potrivit Mediafax.

Şi sistemul universitar va putea beneficia de activităţi de anteprenoriat. Potrivit unui ordin semnat de ministrul Educaţiei, studenţii îşi vor putea organiza nişte societăţi studenţeşti în care îşi vor putea dezvolvat ideile de afaceri.


Finanţarea acestor societăţi, spune secretarul de stat, se va face pe baza unui concurs, astfel, fiecare universitate scrie şi depune proiectul pentru propria societate anteprenorială studenţească.

Ultimele Stiri
abonare newsletter