Educație

Clasa pregătitoare 2017: Mâine apar listele finale cu copiii înscriși

Ultima etapă de însriere în clasa pregătitoare s-a încheiat pe 30 martie, iar listele finale cu copiii înscriși vor fi afișate mâine. Chiar dacă vor mai rămâne copii nerepartizați, până pe 13 aprilie se vor soluționa și cererile lor de înscriere.

Clasa pregătitoare este cea care inlocuieste grupa pregatitoare de la gradinita Clasa pregătitoare este cea care inlocuieste grupa pregatitoare de la gradinita

Cererea-tip de înscriere la clasa pregătitoare s-a putut completa online sau la secretariatul școlii la care părintele a vrut să înscrie copilul. În momentul completării cererii de înscriere sau, după caz, al validării acesteia, părinţii au depus și o copie a actului de identitate propriu, precum şi o copie a certificatului de naştere al copilului.

În cazurile în care a fost necesară evaluarea dezvoltării psihosomatice, părinţii au fost nevoiți să depună şi o copie a rezultatului pozitiv al acesteia, iar în cazurile în care înscrierea s-a cerut la o altă unitate decât şcoala de circumscripţie, părinţii au depus și documentele care dovedesc îndeplinirea criteriilor de departajare (și care sunt afișate de către fiecare școală în parte).


Atenţie! Înscrierea copilului se poate face doar la o singură unitate de învăţământ.

Cum au fost repartizați copiii în prima etapă?

Practic, prioritatea la repartizare a fost următoarea: în primă fază, sunt admiși la școala de circumscripție copiii ai căror părinți au solicitat asta prin cererea de înscriere; în a doua fază, sunt procesate cererile părinților care au solicitat înscrierea la o altă școală decât cea de circumscripție, pe locurile rămase libere; în fine, sunt admiși la școala de circumscripție copiii ai căror părinți au solicitat înscrierea la o altă școală, dar nu au fost înmatriculați, din lipsă de locuri.


Potrivit metodologiei, toţi copiii pentru care se cere înscrierea în clasa pregătitoare la şcoala de circumscripţie sunt înmatriculaţi în unitatea respectivă. Totuşi, în funcţie de locurile libere, există şi posibilitatea înscrierii în alte şcoli decât cea de circumscripţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter