Educație

Proiectul pilot anunţat de Cuibus privind instruirea elevilor să acorde primul ajutor, aplicat de un an de zile la Timişoara

Şeful Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, anunţa cu surle şi trâmbiţe demararea unui proiect pilot de de instruire a elevilor şi profesorilor din şcolile clujene pentru acordarea primului ajutor. La Timişoara, un astfel de proiect se desfăşoară de cel puţin un an de zile.

sursa foto Crucea Roşie sursa foto Crucea Roşie

“Programul va începe de la 1 mai în patru şcoli clujene, ca proiect pilot, urmând ca din anul şcolar viitor să fie implementat în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ. Una dintre problemele din şcoli este lipsa unei educaţii medicale de bază şi prim ajutor. Vrem să achiziţionăm şi câte o trusă medicală de intervenţie pentru fiecare şcoală, inclusiv câte cu manechin”, declara vineri şeful ISJ Cluj.

Ceea ce nu ştie Cuibus este că la Timişoara acest tip de proiect se desfăşoară de cel puţin un an de zile şi a pregătit deja 700 de elevi din oraş şi împrejurimi.


“Ne bucurăm să auzim că mai există oameni ce cred în cauza noastră, dar proiectul anunţat de ISJ Cluj nu este chiar aşa de «în premieră/proiect pilot». La Timişoara desfăşurăm un astfel de proiect de un an de zile şi am pregătit deja 700 de elevi din oraş şi împrejurimi. Am observat în jurul nostru o nevoie de un curs de genul ăsta. Mergi pe stradă și se întâmplă o situație, pică un om, se adună lume în jurul lui și nimeni nu știe ce să îi facă”, a declarat pentru Monitorul de Cluj Daniel Lunca, inițiatorul proiectului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter