Educație

Elevii clujeni, învățați să mănânce sănătos, pe bani europeni

Colegiul Tehnic „Raluca Ripan” derulează un proiect european pentru un stil de viaţă sănătos.

Obiectivul principal al proiectului „Healthy we - future guarantee” îl reprezintă promovarea şi susţinerea unui stil de viață sănătos în rȃndul tinerilor, sensibilizarea elevilor cu privire la importanța unei alimentații adecvate și cu privire la beneficiile sportului. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană și aprobat în cadrul parteneriatelor Erasmus+, programul KA2 strategic dedicat schimbului de bune practici între școli. Partenerii proiectului sunt şcoli din cinci țări europene: Lituania, România, Turcia, Italia și Spania.

„Pe parcursul întregului proces, care va dura doi ani, elevii vor participa la o serie de activități sportive şi la un program menit să corecteze obiceiurile alimentare proaste, principala cauză a excesului de greutate, adesea responsabile pentru bolile cardiovasculare și diabetul zaharat. Elevii clujeni vor deveni conștienți de valoarea nutritivă a unor mâncăruri tradiționale şi sănătoase din Romȃnia, pe care le vor compara cu mȃncăruri din țările partenere”, a declarat Adriana Tarța, directoarea Colegiul Tehnic „Raluca Ripan” Cluj-Napoca, coordonatoare a proiectului.


Prima întȃlnire transnațională a proiectului a avut loc în decembrie, la Centrul Educativ pentru tineret din Kretinga, Lituania, unul dintre cele mai vechi oraşe din această ţară. Cu acest prilej, s-au discutat obiectivele, activitățile, produsele finite, bugetul, diseminarea, monitorizarea şi calendarul proiectului. La următoarea întȃlnire care va avea loc în luna februarie, în Motril, Spania, va lua parte o echipă de elevi şi profesori de la Colegiul Tehnic „Raluca Ripan”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter