Educație

Săptămâna Erasmus+ la CSEI Cluj în beneficiul copiilor cu nevoi speciale

În perioada 7-11 noiembrie, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Cluj-Napoca a fost gazda a primei reuniuni transnaţionale a Proiectului Erasmus+ ,,Outdoor learning and sport activities”.

Grupul ţintă al proiectului este format din 73 profesori şi 21 elevi care vor participa la activităţi transnaţionale de formare/predare/învăţare pe durata a doi ani, 2016-2018.

La eveniment au participat 20 de  profesori din cinci școli partenere Zespół Szkół Specjalnych w Kolbuszowej Dolnej (Polonia), OZDEBIR Ozel Egitim Uygulama Merkezi, Golguk (Turcia), Escola Básica e Secundária Dr. Ângelo Augusto da Silva, Funchal (Portugalia), Istituto Comprensivo ”Cassarà – Guida”, Partinico, (Italia),  St Luke's School, Redbourn (UK).


“Responsabilitatea instituţiei noastre, ca şi şcoală coordonatoare, este de a monitoriza şi evalua activităţile proiectului şi de a coordona întâlnirile transnaţionale de proiect. În acest sens, s-au prezentat şi au fost discutate modalităţile de evaluare iniţială şi continuă ale proiectului. Următoarea întâlnire de proiect va fi găzduită de şcoala parteneră din Turcia şi va avea loc în ianuarie 2017”, a declarat Anca Arsân, coordonator proiect, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Cluj-Napoca.

În cadrul activităţilor de formare/predare/învăţare s-au desfăşurat workshop-uri, asistenţe la clase şi activităţi outdoor în parteneriat cu elevi din şcoli de masă din Cluj-Napoca. 


Astfel, la Liceul cu program Sportiv a avut loc un traseu aplicativ “Alerg, zâmbesc şi un prieten îmi găsesc!”. La Liceul Teoretic "Eugen Pora” a avut loc activitatea "Jocul de bocce, prilej de socializare”, iar la  Şcoala Gimnazială "Constantin Brâncuşi” a avut loc activitatea "Căutare de comori şi de prieteni noi".

“Activităţile în parteneriat au avut ca obiectiv principal socializarea elevilor din şcolile de masă cu elevii din şcoala noastră, cunoaştera şi acceptarea lor. Ca şi rezultat final al activităţilor, expoziţia «Cum văd eu lumea ta» cu lucrări ale copiilor din şcolile de masă,  dovedeşte că dizabilitatea nu este o barieră, iar prin comunicare şi muncă în echipă fiecare este util şi împreună putem realiza lucruri frumoase. De asemenea, au fost realizate schimburi de informații și experiență cu privire la sistemul educațional special din România și integrarea copiilor cu dizabilități”, a mai spus Arsân.


Proiectul dispune de un buget total de 159559 euro.

abonare newsletter