Educație

Adio copii legalizate pentru înscrierea în unitățiile de învățământ

Premierul Dacian Ciolos a anunţat că în instituţiile de învăţământ nu se vor mai solicita copii legalizate, după ce ministrul Educaţiei a aprobat un ordin în acest sens.

"Prin iniţiativa Ministerului Educaţiei subliniem o dată în plus acest aspect: instituţiile de învăţământ trebuie şi ele să respecte măsurile de simplificare. Astfel, vor fi suficiente copiile conform cu originalul după documente", a scris pe Facebook Dacian Cioloș.

Dacian Ciolos a precizat că mai sunt multe de clarificat în privinţa debirocratizării, dar că Guvernul şi ministerele lucrează constant pe acest pachet de măsuri.

"Drumul către debirocratizare nu este simplu şi trebuie parcurs în mod hotărât, cu paşii cei mai potriviţi", a continuat el.

Reamintim că prin Ordonanţa de urgenţă nr. 41/2016, Guvernul României a adoptat mai multe măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale.

Potrivit acestui act normativ, fiecare instituţie publică şi organ de specialitate al administraţiei publice centrale este obligat să elimine cerinţă de depunere a copiilor legalizate după documente la furnizarea serviciilor publice, înlocuindu-le cu certificarea conformităţii cu originalul de către funcţionarul competent.

abonare newsletter