Educație

Elevii din Cluj şi-au aflat rezultatele la BAC: „La Costineşti mergem, unde altundeva?” – GALERIE FOTO

Entuziasm, supărare, fericire sau extaz - toate aceste stări au putut fi simţite în curtea Liceului Alexandru Borza din municipiul Cluj – Napoca la aflarea rezultatelor la bacalaureat.

Elevii, plini de emoţie, au aşteptat în afara liceului rezultatele de la bacalaureat, iar cu câteva minute înainte să se afişeze au „furat startul” şi au verificat rezultatele pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Numai schimbul dur de replici dintre portarul irascibil al şcolii cu o mămică şi îmbrâncelile cu un elev care şi-a parcat maşina în faţa instituţiei mai „rupea” din tensiunea momentului.


Tinerii şi-au parcat maşinile scumpe lângă şcoală şi au venit să afle dacă au trecut de examenul maturităţii. Îmbrăcaţi cochet, cu ochelarii de soare pe nas, aceştia s-au felicitat între ei când au aflat notele.

„Am am luat nota 7,60 la limba şi literatura română, 8,50 la matematică şi 8,10 la geografie. Examenul nu mi s-a părut neaparat greu, dar comparativ cu anul trecut mult mai greu. La facultate încă nu m-am hotărât unde să merg. Încă am vreme. Cel mai mult mă gândesc să merg la USAMV. Jumătate din semestru m-am pregătit serios pentru examen şi a fost de ajuns.  În următoarele zile o să petrec la Costineşti. Le urez celor care şi-au picat examenul să nu se descurajeze şi multă baftă în toamnă”, Cristian Pop.


Alături de Cristian a fost şi bunul său prieten Damaschin Ciontoş.

„L-am luat. L-am luat. La Costineşti, unde altundeva?”, spunea fericit la telefon tânărul.


„Am avut media generală 7,30. Nu ştiu la celelalte materii că nici nu m-am uitat aşa de atent. Cea mai grea materie pentru mine a fost logica pentru că nu m-am pregătit suficient. Dacă aş fi fost pregătit mai bine luam notă mai mare. Examenul a fost destul de uşor dacă ai fi învăţat. Direct la Costineşti mă duc acum”, ne-a spus Ciontoş Damaschin, care vrea să se facă artist.

Plină de emoţii Mădălina Gheţea era foarte bucuroasă alături de colegele ei că a trecut cu bine peste acest hop.


„Am luat nota 8,46. Atât am apucat să găsesc pe internet. Mai aştept puţin să se afişeze şi la avizier. Mă bucur că am trecut peste această etapă. Am avut ceva emoţii. O să merg în continuare să studiez la FSEGA la Finanţe Bănci. Examenul de bacalaureat din acest an mi s-a părut mai uşor decât mă aşteptam. Dacă m-aş fi pregătit mai mult luam notă mai mare”, a spus Mădălina Gheţea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter