Educație

Elevii de la Colegiul Național Mihai Viteazul Turda, premianți la olimpiadele naționale

Patru elevi ai Colegiului Național Mihai Viteazul Turda au obținut performanțe deosebite la etapele naționale ale olimpiadelor școlare. Alți doi elevi au fost premiați la Conferința Internațională a Tinerilor Cercetători care a avut loc anul acesta la Cluj-Napoca.

Elevii de la Colegiul Național Mihai Viteazul Turda, premianți la olimpiadele naționale Elevii de la Colegiul Național Mihai Viteazul Turda, premianți la olimpiadele naționale

În cadrul etapei naționale a olimpiadelor naționale, elevii Colegiului Național Mihai Viteazul Turda au obținut rezultate foarte bune.

Alexandru Daniel Oprea, din clasa a X-a A, pregătit de prof. dr. Dumitru Georgescu a obținut medalie de bronz la etapa națională a olimpiadei de fizică.


Teodora Mircea din clasa a XI-a D, pregătită de profesoara Viorica Maria Feleziu a câștigat premiul I la disciplina sociologie; Diana Lăscuteanu din clasa a IX-a D, pregătită de profesoara Marinela Savu a obținut premiul al III-lea la istorie; Iulia Maria Șandru și Noemi Vivien Roșu Pataki din clasa a VIII-a au primit mențiune la disciplina cultură civică, ele fiind pregătite de profesoara Monica Bia.

Au mai participat la etapele naționale ale olimpiadelor și au obținut rezultate meritorii, următorii elevi:


Alice-Ștefania Preduț, din clasa a V-a (profesor Georgeta Laura Miron) și Patricia Ciocan din clasa a X-a B (profesor Simona Claudia Pop) la limba și literatura română;

Alexandru-Daniel Oprea, din clasa a X-a A, la astronomie şi astrofizică (profesor Dumitru Georgescu);


Roxana Cristurean, din clasa a XI-a A, (prof. Florin Miron și Andreea Racolța) și elevul Andrei Bratu, din clasa a X-a A (prof. Florin Miron și Daniela-Maria Pop) la informatică; Ioan Bogdan Hanc, din clasa a XII-a A, la religie ortodoxă (prof. Daniela Bulgarov); Anamaria Raita, din clasa a IX-a B, la Concursul Național de Matematică „Adolf Haimovici” (prof. coordonator Monica Dan).

Elevul Beniamin Bia, din clasa a XII-a B, va participa, în perioada 19-22 mai 2016, la etapa naţională a Olimpiadei de Tehnologia Informației, secțiunea C# (prof. Daniela-Maria Pop).


La Conferința Internațională a Tinerilor Cercetători, au fost premiați doi elevi, la următoarele secțiuni:

Life Science - elevul Ciprian Oșan, din clasa a XII-a B, a obținut medalie de bronz, profesori coordonatori Ligia Mînican și Dumitru Georgescu; secțiunea Enviromental Science - elevul Alexandru Daniel Oprea a obținut, și el, o medalie de bronz, profesor coordonator Dumitru Georgescu. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter