Educație

Dezastru la simularea bacalaureatului. Promovabilitatea, sub 50%

Elevii de clasa a XII-a au aflat vineri rezultatele la simularea examenului de bacalaureat 2016. Notele obţinute la simulare nu se trec în catalog.

UPDATE

La simularea Bacalaureatului, judeţul Cluj a obţinut 46,76% promovabilitate. La nivelul judeţului Cluj, au fost estimaţi ca participanţi la simulare aproximativ 9.200 de elevi de clasa a XI-a, respectiv a XII-a. Examenul s-a desfăşurat în 60 de centre de examen.


Prezenţa elevilor la probe:

Clasa a XI-a: 90,83%, clasa a XII-a: 85,42%


Elevi eliminaţi pentru tentativă de fraudă:

Clasa a XI-a: 3, clasa a XII-a: 1


Promovabilitate:

Clasa a XI-a: 32.53% (2016); 34,37% (2015)


Clasa a XII-a: 46,76% (2016); 44,73% (2015)

Şcolile cu cel mai bun procent de promovare:


Colegiul Naţional Emil Racovită Cluj-Napoca - 97,59%

Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu Cluj-Napoca - 94,57%

Liceul Teoretic Avram Iancu Cluj-Napoca - 94,29%

Liceul Teoretic Mihai Viteazu Turda - 88,60%

Liceul Teoretic Gheorghe Șincai Cluj-Napoca - 78.90%

La clasa a XII-a nu există media 10, la clasa a XI-a există o medie de 10 la Colegiul Naţional Emil Racoviţă.

Săptămâna viitoare vor începe controale la liceele din judeţul Cluj unde au fost înregistrate rezultate slabe la simularea Bacalaureatului. Controalele vizează liceele unde s-a înregistrat promovabilitate sub 50%, în special cele 25 de licee tehnologice.

De exemplu, la Liceului Tehnologic nr. 1 Gherla promovabilitatea a fost zero.

“Se va verifica fiecare liceu cu rezultate slabe şi fiecare profesor la specialitatea unde a pregătit elevii, vrem să vedem care sunt cauzele pentru care elevii au obţinut rezultate slabe”, spun reprezentanţii ISJ Cluj.

-----------------------

Astăzi, de la ora 12.00, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj va face publice rezultatele obţinute de elevii clujeni la simularea examenului de bacalaureat (clasele a XI-a si a XII-a).

Obiectivele simulării examenului de bacalaureat sunt familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul învăţământului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum şi optimizarea pregătirii elevilor.

În 2015, peste 60% dintre elevii de clasa a XII-a din Cluj au reușit să obțină peste 5 la simulare, promovabilitatea fiind de 64,79% la proba scrisă de limba română. De asemenea, 79% dintre elevii de clasa a XII-a au obţinut medii peste 5 la proba de limba maternă. La proba de matematică sau istorie, procentul de promovare a fost de 62,84%, iar la proba la alegere 66% dintre elevi au obţinut nota 5.

Simularea pentru bacalaureat la clasa a XI-a a fost organizată pentru prima oară în anul 2014, cu scopul de a familiariza elevii cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional, dar şi pentru a optimiza rezultatele obţinute de către elevi la finalul studiilor liceale.

Rezultatele obţinute la simulările naţionale nu vor fi trecute în catalog, dar vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter