Educație

Evoluţia individului în societate, reprezentată printr-un spectacol inedit - GALERIE FOTO

Sala de cinema „Florin Piersic” a fost neîncăpătoare pentru persoanele care au venit să vadă spectacolul de dans RECONNECTING. Spectacolul a reprezentat un semnal de alarmă dat de anumite comportamente din mediul contemporan care de cele mai multe ori au efecte negative asupra personalității umane.

Evenimentul RECONNECTING, proiect al „Platformei Culturale TiMAF” a prezentat un concept unic unic care a pus accent pe evoluția individului în societatea actuală.

În acest fel a transmis prin dans evoluția umană și impactul acesteia în relațiile interpersonale. RECONNECTING a reprezentat o fuziune dintre dans si New Media: o îmbinare dintre dans, muzică și proiecții unite de același mesaj – reconectarea cu sinele și în același timp o reconectare cu cei din jur.


Întreg conceptul spectacolului s-a bazat pe o trecere treptată de la nenatural la natural, de la disconfort la confort, de la inumat la uman, de la întuneric la lumină. Momentele artistice și mesajul transmis prin intermediul dansului au fost susținute de proiecțiile de pe scenă. Proiecții care inițial au introdus spectatorii în spații închise, lipsite de umanitate, spații materiale, iar treptat s-a făcut trecerea spre spații deschise, umane, spații care transmiteau senzația de confort, de împlinire.

Toate aceste elemente au alese pentru a evidenția aspectele negative pe care societatea actuală ni le conferă. Aspecte care pot fi diminuate sau evitate printr-o reconectare cu noi înșine, dar și cu cei din jur.


Spectatorii au putut să ia parte la diferite momente care marchează evoluția socială a individului, lupta cu diferite caractere intâlnite de-a lungul vieții, dragostea, dar și momentele de cumpănă din viața unei persoane, precum lupta cu sinele sau autoanaliza.

Evenimentul a fost pus în scenă de trupa de dans contemporan „Jump IN”, coregrafiea spectacolului fiind semnată de Alina Ciceo. Jump In este o trupă de dans care a cunoscut o ascensiune profesională vizibilă în ultimii ani participând la diferite competiții și evenimente, atât naționale, cât și internaționale și este considerată una dintre cele mai bune trupe de dans contemporan din România.


Proiecțiile din cadrul evenimentului au fost realizate de către Dan Băsu, un tânăr artist din București care a avut diferite colaborări cu nume mari, atât naționale, cât și internaționale.

Spectacolul RECONNECTING a avut loc sâmbătă, 5 decembrie, de la ora 20.00 la cinema „Florin Piersic”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter