Educație

Campania “Vocea Tinerilor” ajunge și la Cluj

Campania “Vocea Tinerilor” va ajunge și la Cluj, sâmbătă 14 noiembrie, la Casa de Cultură a Studenților.

„Vocea Tinerilor” este o campanie care are ca scop informarea și conștientizarea poziției tinerilor cu privire la Obiectivele de Dezvoltarea Durabilă, cât și motivarea acestora pentru implicarea  în politicile de tineret.

Campania este finanţată printr-un grant oferit de Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie, în urma parteneriatului dintre Fundația Tineri pentru Tineri și Delegații de Tineret la Națiunile Unite, sprijinit de Ministerul Tineretului și Sportului. Acest parteneriat urmărește implicarea tinerilor în elaborarea strategiei naționale de implementare a obiectivelor de dezvoltare durabilă.


Întalniri pentru derularea campaniei vor avea loc în mai multe orașe din țară precum Brașov, Sibiu, Târgu Mureș și Cluj. În cadrul acestora, tinerii vor fi informați în legătură cu implementarea naţională a Agendei 2030 a ONU.

În urma activităţilor defăşurate în cadrul acestei campanii tinerii prezenți vor fi încurajaţi să privească noua Agendă de Dezvoltare Durabilă ONU prin prisma a trei obiective: o mai bună informare a tinerilor pentru asumarea deciziilor, gândire globală şi acţiune locală şi formarea unor tineri pro-activi în prezent şi pregătiţi pentru viitor.


Articol scris de Neagoe Alexandra Denisa, studentă la Jurnalism, FSPAC-UBB, anul II

Etichete: onu
abonare newsletter