Educație

Topul celor mai bune şcoli gimnaziale din ţară! Două şcoli din Cluj se află pe listă

Ministerul Educaţiei a publicat un top 50 al celor mai bune şcoli gimnaziale din ţară în funcţie de media de absolvire şi de media de la examenul de evaluare.

În top 50 se află şi două şcoli din Cluj: Colegiul Naţional Emil Racoviţă Cluj-Napoca, pe locul 23 şi Liceul Teoretic Avram Iancu Cluj-Napoca, pe locul 33. La Racoviţă, media de absolvire a fost 9,54 şi media de la examenul de evaluare a fost 9,54, iar la Avram Iancu, media de absolvire a fost 9,11 şi cea de la evaluare, 9,11. În Cluj, medii mari au mai obţinut şi elevii de la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu (locul trei pe judeţ) şi Liceul Teoretic Mihai Eminescu (locul patru).  

Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Buzău, unde media din gimnaziu a fost 9,56, iar cea la evaluare, 9,81 este cea mai bună şcoală gimnazială din ţară. Pe următoarele locuri se află Şcoala Sfantul Iosif din Alba-Iulia la care un singur elev a susţinut evaluarea, rezultatul nefiind foarte relevant, Şcoala Gimnazială Ulma din judeţul Suceava, Colegiile Naţionale Petru Rareş din Piatra Neamţ şi Andrei Şaguna din Braşov şi Şcoala din comuna Mihăileşti, rezultatele sunt doar pentru doi elevi.
Pe locul opt se află Şcoala Gimnazială Mirona din Reghin, urmată de Colegiul Naţional Nicolae Bălcescu din Brăila şi Colegiul Naţional Gh. Roşca Codreanu din Bârlad. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter