Educație

„Drepturile omului și nedreptatea socială", dezbătute public la UBB Cluj

Cu ocazia Zilei Drepturilor Omului, Atelierul de Critică Socială al Facultății de Studii Europene, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, clujenii sunt invitaţă să participe la dezbaterea publică pe tema "Drepturile omului și nedreptatea socială", organizată marţi, 10 decembrie 2013, începând cu ora 18.0, în Sala Adenauer (str. Brătianu, nr. 22).

Potrivit organizatorilor, evenimentul va cuprinde următoarele prezentări: Cât de universale mai sunt drepturile omului? (Ciprian Bogdan); Deposedarea de drepturi sociale și precariatul (Enikő Vincze); Dreptul la oraș în context post-socialist (Șerban Văetiși).

„Atelierul de Critică Socială își propune să creeze în cadrul Facultății de Studii Europene un spațiu de dezbateri, cercetări și publicații, prin conectarea resurselor existente în interiorul acestei instituții, dar nu numai, în ceea ce privește analiza critică a proceselor și structurilor social-economice ale capitalismului globalizat contemporan, așa cum se manifestă ele în diverse spații geopolitice. Inițiativa se creionează la intersecția mai multor interese profesionale, cum ar fi critica ideologiei, studiile critice asupra formelor de marginalizare urbană și dezvoltării inegale, analiza transformărilor post-socialiste în context neoliberal, studierea spațiilor sociale asiatice și a spațiilor neocoloniale sau analiza reconfigurării cetățeniei în condițiile migrației trans-naționale”, se arată în comunicatul remis presei de Centrul de Comunicare şi PR al UBB Cluj.

abonare newsletter