Educație

România a câştigat şapte medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie

Elevii români au obţinut şapte medalii - două de aur, două de argint şi trei de bronz - la ediţia de anul acesta a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie ce s-a desfăşurat, între 6 şi 14 septembrie, în capitala Lituaniei, Vilnius. Potrviti Ministeruli Educaţiei, acesta este cel mai bun palmares în istoria tuturor participărilor la competiţia de astronomie.

Medaliile de aur au fost cucerite de Paul Andrei Draghiş şi Tudor Suciu, ambii elevi în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Vasile Lucaciu" din Baia Mare. Draghiş a fost laureat cu aur şi la ediţia precedentă a competiţiei.

Cele două medalii de argint au fost obţinute de Mălina Roşca, absolventă a clasei a VIII-a la Şcoala Gimnazială "Mihai Eminescu" din Alba Iulia, şi Andrei Cătălin Răduc, elev în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.


Medaliile de bronz ale României au intrat în posesia elevilor Maria Cristiana Dedu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Piatra-Neamţ), respectiv Denis Turcu şi Sebastian Trifa, ambii elevi în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Din echipa României a făcut parte şi Alexandru Călin (clasa a X-a/Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Ploieşti).

abonare newsletter