Educație

Perlele profesorilor de la definitivat, de-o seamă cu cele ale elevilor de la BAC

Unii dintre profesorii care au susținut examenul de definitivat s-au întrecut pe sine la capitolul perle, așa că, de ce să ne mai minunăm de aberațiile elevilor...

Perlele profesorilor de la definitivat, de-o seamă cu cele ale elevilor de la BAC Perlele profesorilor de la definitivat, de-o seamă cu cele ale elevilor de la BAC

Iată câteva dintre perlele profesorilor din Timiș, potrivit exclusivtm.ro:

“Eminescu era prieten cu Creangă. Geniu la geniu trage. Eminescu și Creangă mergeau la puștoaice, după miere, erau iubitori de frumos prin satele Moldovei, unde se dezvoltau în mod absolut natural femei splendide, neştiutoare de carte. Din mierea iubirii lor cu Eminescu se trage cele mai frumoase poezii de dragoste…”
 


 “În istoria românilor mişună specii târâtoare de politicieni. Au împuşcat, au jefuit şi pe toţi ia unit furăciunea. Dar niciunul nu a avut ce să facă pentru ţară, se rostogoleşte în groapă Burebista de ruşine…”

”Râurile şi apele care îşi desfăşoară curgerea pe teritoriul  României vin din subteran către suprafaţă şi au locuri bine stabilite prin care susură, numite bazine. Accea e matca lor…”

”The poet was extremely (nu ştiu cum se zice precoce) shy…”

”Avea o privire în ochi care te făcea să nu te aţinteşti spre ea, să nu te uiţi direct în direcţia ei, ci pe lângă ea, pe lângă conturul ei.”

 


“ … că Mihail Cogâlniceanu a dat drumu la ţigani din lesă, că părea la vremea aia o  idee bună, nu ca azi. I-a zis şi Alexandru Ioan Cuza: “Bă, nu e bine”.”

“ … deoarece Eminescu era sensibil fatalmente şi evisceramente din naştere, avea o boabă din măreţia divină, era Isusul poeziei româneşti, ne-a mântuit pe toţi cu poezia lui, chiar dacă noi nu ne dăm seama. Poate într-o zi, când o să realizăm, ajunge Eminescu pictat în biserici, ca Becali…”



 

Ultimele Stiri
abonare newsletter