Educație

Vacanța de Paște 2024. Câte zile libere vor avea elevii?

Vacanța de Paște va începe pe 27 aprilie, iar elevii se vor putea bucura de 11 zile libere.

Vacanța de Paște 2024. Câte zile libere vor avea elevii?  Sursă foto: Depositphotos.com Vacanța de Paște 2024. Câte zile libere vor avea elevii? Sursă foto: Depositphotos.com

 

 


Vacanța de Paște va începe pe 27 aprilie, iar elevii se vor putea bucura de 11 zile libere, până pe 7 mai, a treia zi de Paște. 

Cursurile din modulul 5 de școală încep în mijlocul săptămânii, miercuri, 8 mai, până pe 21 iunie 2024, informează edupedu.ro. După vacanța de Paște, vor începe, de asemenea Evaluarea Națională la clasele II-VI. 


Vacanța de Paște cuprinde în acest an doar sărbătorile pascale ortodoxe. Pentru Paștele catolic, celebrat pe 31 martie, elevii catolici nu au avut obligația să meargă la școală în perioada 29 martie – 2 aprilie, potrivit unei adrese a Ministerului Educației.

Totodată, angajații din sistemul de învățământ în perioada Paștelui au 4 zile libere: Vinerea Mare, cea dinainte de Paști și prima, a doua și a treia zi de Paști. Prima zi de Paști, ortodox sau catolic, pică oricum într-o zi de repaus săptămânal, duminica, prin tradiție. Paștele ortodox va fi sărbători pe data de 5 mai 2024. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Sursă foto depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Vacanţă pentru elevi de Paştele catolic. Care sunt zilele în care vor avea liber?

Ultimele Stiri
abonare newsletter