Educație

Profesorul clujean Alexandru Laszlo, de la Colegiul Național George Barițiu, distins cu titlul Cavaler al Ordinului „Steaua Italiei”

Profesorul clujean Alexandru Laszlo a primit distincția de Cavaler al Ordinului „Steaua Italiei”, semnată de președintele Italiei, pentru contribuția la promovarea limbii și culturii italiene în România.

Profesorul Alexandru Laszlo și Alfredo Maria Durante Mangoni, Ambasadorul Italiei în România/Foto: Colegiul Baritiu Facebook.com Profesorul Alexandru Laszlo și Alfredo Maria Durante Mangoni, Ambasadorul Italiei în România/Foto: Colegiul Baritiu Facebook.com

 

 


În cadrul unei ceremonii emoționante, desfășurate la „Colegiul Național George Barițiu”, activitatea prodigioasă a profesorului clujean Alexandru Laszlo a fost apreciată prin acordarea distincției „Steaua Italiei”. 

 


Distincția fost înmânată de Excelența Sa, Alfredo Maria Durante Mangoni, Ambasadorul Republicii Italia în România, în prezența Consulului Republicii Italia la Cluj, Excelența sa, Massimo Novali, a unor cadre didactice și elevi ai școlii.

„A fost un gest de apreciere la adresa domnului profesor Alexandru Laszlo și a Colegiului Național„George Barițiu” din partea domnului Ambasador că a ales să vină la școală pentru această ceremonie, care în mod firesc se desfășoară la sediul ambasadei”, au notat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Cluj. 


Profesorul Alexandru Laszlo și Alfredo Maria Durante Mangoni, Ambasadorul Italiei în România/Foto: Colegiul Baritiu Facebook.com

Profesorul Alexandru Laszlo a tradus peste 20 de cărți din italiană sau franceză în română, a primit premii internaționale pentru activitatea de comentator al operei lui Dante, a obținut „Premiul Special” pentru cele trei volume din „Lectura lui Dante”, din partea Uniunii Scriitorilor din România, precum și numeroase premii de excelență ca profesor, din partea Guvernului României și a Ministerului Educației.

 


Ceremonie desfășurată la „Colegiul Național George Barițiu”.  Profesorul Alexandru Laszlo, distins cu titlul Cavaler al Ordinului „Steaua Italiei”/Foto: Colegiul Baritiu Facebook.com

„Mă bucur, ca de fiecare dată, când un coleg cadru didactic reușește performanțe deosebite și este apreciat și răsplătit pentru activitatea sa, dar azi, a fost un eveniment special, nu știu dacă mai există cadre didactice care să fi primit astfel de distincții”, a notat și inspectorul școlar general Marinela Marc.

Profesorul clujean Alexandru Laszlo, distins cu titlul Cavaler al Ordinului „Steaua Italiei”/Foto: Colegiul Baritiu Facebook.com

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

100 de ani de la înființarea Colegiului Național „George Barițiu”

Ultimele Stiri
abonare newsletter