Educație

Admitere de toamnă la UBB cu specializări noi în Inteligența Artificială

Sesiunea de toamnă a admiterii în anul universitar 2023-2024 la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca vine cu specializări noi în Inteligența Artificială și politici de sănătate publică dedicate candidaților la studiile de licență.

Sesiunea de toamnă a admiterii pentru anul universitar 2023-2024 la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca/Foto: Universitatea Babeș-Bolyai Facebook.com Sesiunea de toamnă a admiterii pentru anul universitar 2023-2024 la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca/Foto: Universitatea Babeș-Bolyai Facebook.com

 

 


Pe lângă specializările existente în sesiunea din luna iulie a admiterii, absolvenții de liceu vor putea opta acum și pentru specializările recent publicate în Monitorul Oficial al României, potrivit datelor obținute de monitorulcj.ro

 


  1. Specializarea Inteligență artificială (Facultatea de Matematică și Informatică) - 3 ani, cu frecvență - în limba engleză
  2. Specializarea Ingineria informației (Facultatea de Matematică și Informatică) - 4 ani, cu frecvență - în limba engleză
  3. Specializarea Ingineria informației (Facultatea de Matematică și Informatică) - 4 ani, cu frecvență - în limba maghiară
  4. Specializarea Servicii și politici de sănătate publică (Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării) - 3 ani, cu frecvență, în limba română.

Sute de locuri bugetate pentru viitorii studenți

Pentru sesiunea de admitere organizată la UBB în luna septembrie, candidații la studiile de licență vor avea la dispoziție 930 de locuri bugetate, dintre care 15 sunt destinate candidaților romi, 3 sunt dedicate persoanelor cu dizabilități, 9 sunt locuri alocate candidaților proveniți din instituțiile de plasament, 124 de locuri sunt destinate absolvenților de liceu din mediul rural, iar 62 de locuri sunt dedicate românilor de pretutindeni. 

Alături de cele 930 de locuri bugetate, candidații vor avea la dispoziție alte 7987 de locuri în sistem cu taxă: 6771 de locuri la învățământ cu frecvență, 1201 de locuri la învățământ la distanță și 15 locuri la învățământ cu frecvență redusă.


CITEȘTE ȘI: 
Peste 20.600 de candidați înscrişi la UBB în prima sesiune de admitere

Candidații la programele de master ale UBB vor putea alege dintre cele 663 de locuri bugetate sau cele 5103 de locuri cu taxă. Un număr de 38 de locuri bugetate sunt destinate românilor de pretutindeni, alte 7 locuri sunt dedicate candidaților romi, iar 8 locuri bugetate sunt destinate candidaților proveniți din sistemul de protecție socială, în timp ce candidaților cu dizabilități le sunt alocate 3 locuri bugetate la programele de master. 

Perioada celei de-a doua sesiuni de admitere pentru anul universitar 2023-2024 este cuprinsă între și 11 septembrie 2023. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor și perioada de redistribuire a locurilor rămase disponible pentru fiecare dintre cele 22 de facultăți ale UBB.


Pentru admiterea în anul universitar 2023-2024 facultăţile din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au elaborat diferite tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive ale elevilor. Facultăţile vor lua în considerare media examenului de bacalaureat, cu pondere diferită.

Tematica de concurs şi bibliografia pentru probele scrise se găsesc afişate pe paginile oficiale ale fiecărei facultăţi.


Consultă informațiile complete cu privire la admiterea din acest an la UBB.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Peste 20.600 de candidați înscrişi la UBB în prima sesiune de admitere

Ultimele Stiri
abonare newsletter