Educație

Peste 1.400 de locuri disponibile în creșele din Cluj-Napoca. Creșa de pe strada Meziad, funcțională din 1 iulie

Peste 1.400 de locuri în creșele din Cluj-Napoca sunt disponibile în 2022, a anunțat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. De asemenea, creșa „Ursulețul” de pe strada Meziad din Mănăștur va fi funcțională începând cu 1 iulie.

Creșa „Ursulețul” de pe strada Meziad din Mănăștur va fi funcțională începând cu 1 iulie/ Foto: Facebook- Emil Boc Creșa „Ursulețul” de pe strada Meziad din Mănăștur va fi funcțională începând cu 1 iulie/ Foto: Facebook- Emil Boc

 

Creșa de pe strada Meziad dispune de 90 de locuri care vor putea fi ocupate de copiii de pe lista de așteptare ai căror părinți au depus dosare de înscriere în anul școlar 2021-2022.


 

Potrivit primarului Emil Boc, această creșă va fi funcțională începând cu 1 iulie 2022.


 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

 


Proiectul a presupus extinderea creșei existente prin construirea unui corp nou de clădire. Noua creșă va dispune de spații de joacă și activități, grupuri sanitare, săli de dormit pentru copii, spații verzi pentru joacă, amenajarea a două terase circulabile.

De asemenea, noul spațiu dispune de un lift pentru persoane și unul pentru marfă ori alimente.


„Conform celor programate și anunțate, am obținut toate avizele necesare funcționării Creșei Meziad (90 locuri), astfel încât de la 1 iulie Creșa „Ursulețul” este funcțională”, a anunțat primarul Emil Boc pe Facebook.

De asemenea, potrivit lui Emil Boc, în momentul de față se află în diverse stadii de pregătire alte 257 locuri în patru dintre creșele clujene:

  • - Creșa Negoiu - 90 locuri
  • - Creșa Parcul Feroviarilor - 28 locuri
  • - Creșa Borhanci (parte a HUB-ului educațional) - 99 locuri
  • - Creșa în Dâmbul Rotund - 40 locuri

Edilul a mai adăugat că în total, „în Cluj-Napoca avem 1.487 locuri disponibile în creșe”.

 

CITEȘTE ȘI:

Creșa de pe strada Meziad din Cluj-Napoca, aproape finalizată. Va avea 90 de locuri și 6 grupe de copii

Planuri mari pentru cartierul Borhanci. Primăria face pași înainte pentru construirea de creșe și grădinițe. Locuitorii vor avea spital și liceu

Ultimele Stiri
abonare newsletter