Economie

Salariile IT-iștilor din Cluj, mai mari decât în Capitală: „Sunt mai puțini, iar costul vieţii e mai ridicat”

Un angajat în IT din Cluj a câștigat în anul 2020, în medie, peste 7.700 de lei salariu net. Veniturile sunt mai mari decât în Capitala României, unde lucrează de patru ori mai mulți specialiști.

Salariile IT-iștilor din Cluj, mai mari decât în Capitală: „Sunt mai puțini, iar costul vieţii e mai ridicat” Salariile IT-iștilor din Cluj, mai mari decât în Capitală: „Sunt mai puțini, iar costul vieţii e mai ridicat”


 

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, centralizate de zf.ro, IT-iștii din Cluj sunt mai bine plătiți decât în București. Unul dintre motive este faptul că în Capitala României sunt de patru ori mai mulți angajați în acest domeniu decât în Cluj.


 

În același timp, costul vieții este mai ridicat în orașul transilvănean.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Un angajat câștiga, în medie, în anul 2020 peste 7.700 de lei net în Cluj, județ în care sunt peste 22.000 de IT-iști. Salariul mediu este în creștere cu 9% față de anul anterior, scrie sursa citată.

În același timp, în București lucrează 100.000 de persoane în IT, jumătate din forța de muncă totală din acest domeniu, salariu mediu net a ajuns la 7.000 de lei în anul 2020. Acesta este mai scăzut cu 9% decât în Cluj.


„Angajaţii din IT din Cluj sunt mai bine plătiţi din mai multe motive. În primul rând, ţine de disponibilitatea de resurse, pentru că numărul de specialişti IT din Cluj e mai mic decât în Capitală. În al doilea rând, costul vieţii din Cluj este cel mai ridicat din ţară, iar pentru a fi atractivi pentru candidaţi, angajatorii trebuie să ia în calcul acest aspect.

De asemenea, în Cluj avem o abundenţă de proiecte, ultimii doi ani au fost foarte intenşi pentru industria de IT, toată lumea s-a îndreptat spre digitalizare şi de nevoie, în contextul pandemic”, a explicat Andrei Kelemen, CEO al Cluj IT Cluster, pentru sursa citată.
 

CITEȘTE ȘI:

Boc n-a găsit IT-istul care să lucreze la Primărie, pentru 10.000 lei: „Trebuie să recunoaștem. Salariul e mic”

IT-iştii din Cluj, cel mai bine plătiți angajați din România. Salariul ajunge până la aproape 1.500 de euro

Ultimele Stiri
abonare newsletter