Economie

Sorin Guttman, Iulius Mall: Ne propunem să nu respingem nicio acţiune socială

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/20_ziua/06 sorin guttman - shopping center manager iulius mall cluj.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În cei patru ani de existenţă, Iulius Mall a găzduit şi organizat peste 200 de acţiuni sociale.</p>

Centrul comercial Iulius Mall s-a implicat în lansarea şi derularea unui număr impresionant de campanii, evenimente şi acţiuni sociale având ca factor determinant responsabilitatea socială şi nu profitul.

„Nu participăm la astfel de acţiuni din dorinţa de a realiza profit, ci de a ajuta ca parte a comunităţii. Noi nu obţinem bani, doar îndeplinim unul dintre rolurile noastre. Practic, de la apariţia mall-urilor, ele s-au stabilit ca şi puncte importante de reper în societate prin multiplele interese legate de un centru comercial care determină un trafic foarte mare. Tocmai datorită acestui fapt noi considerăm că nu putem ignora necesităţile de ordin social”, a declarat Sorin Guttman, Shopping Center Manager al Iulius Mall Cluj.


Nu doar găzduiesc, ci şi organizează evenimente

„Cea mai frecventă contribuţie este oferirea de spaţiu, dar nu ne limităm la acest lucru, sunt campanii, evenimente sau acţiuni pe care le organizăm din proprie iniţiativă, sau acţiuni pe care le facem în colaborare cu diverse organizaţii de profil. Noi ne implicăm exact cu ce avem la dispoziţie – spaţii sau alte mijloace de logistică, spaţii de publicitate, astfel încât acţiunile să beneficieze de vizibilitate, să sensibilizeze exact publicul-ţintă, de cele mai multe ori nu se cere implicarea financiară” precizează Sorin Guttman.


Campanii proprii cu impact

Printre campaniile proprii, care s-au bucurat de mare succes se numără „Pune capac. Reciclează!”, campanie prin care s-a sărbătorit Ziua Americii prin construirea unui mozaic cu imaginea steagului american din capace de pet, care au fost reciclate ulterior.


O altă campanie cu impact ridicat a fost „Nouă ne pasă de sănătatea ta!”. Iulius Mall a oferit atunci o serie de analize gratuite pentru cei care suferă de boli de inimă.

Cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, mall-ul a organizat o campanie socială în colaborare cu 10 licee din Cluj. Fiecărei instituţii i-a fost pus la dispoziţie câte un brad pe care copii l-au decorat şi l-au personalizat în limitele unui anumit buget. Brazii au fost donaţi ulterior Secţiei de Oncologie Copii a Spitalului Judeţean Cluj-Napoca şi Centrului de Plasament Oblio. Pe tot parcursul evenimentului a fost amplasată o urnă, fondurile strânse fiind utilizate pentru cadouri oferite vârstnicilor de la azilul de bătrâni.


Nu dau în spate de la nicio acţiune!

„Noi în general dăm curs acestor solicitări în proporţie de peste 90, 95%, în măsura posibilităţilor, şi mă refer aici la constrângeri de spaţiu şi timp. Spre exemplu, în această perioadă foarte multe organizaţii se înghesuie să vină în mall, să-şi prezinte activităţile, să fie identificate de publicul larg, făcând ca din punctul de vedere al punerii la dispoziţie de spaţiu să fie cea mai aglomerată perioadă. Astfel că încercăm să-i ajutăm pe toţi, dar avem un orar stabilit, aşa că se întâmplă să nu putem da curs într-o anumită perioadă tuturor solicitărilor, însă întotdeauna reprogramăm. Nu refuzăm în termeni categorici şi definitivi. Ne-am propus, ne propunem şi reuşim să nu respingem nicio activitate de ordin social”, precizează Sorin Guttman.


Colaborări şi evenimente variate

De la organizaţii studenţeşti, până la instituţii ale statului, centrul comercial a fost deschis pentru desfăşurare de evenimente dintre cele mai diverse. Astfel, de Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, Asociaţia „Little People” a organizat în incinta centrului comercial expoziţii cu lucrări artistice ale copiilor şi cu obiecte de artizanat care au fost vândute, banii strânşi fiind donaţi unor copii din familii cu nevoi speciale.

Tot într-o zi cu însemnătate specială, Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului, Clubul Lions a oferit testarea gratuită a glicemiei, în colaborare cu Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Alţi parteneri fideli ai centrului comercial în organiarea de acţiuni sociale sunt direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului Cluj-Napoca, „Habitat pentru umanitate” sau SMURD.

abonare newsletter