Economie

Peste 40% dintre români preferă maşinile germane second-hand

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/15_ziua/05 targ masini.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Maşinile germane au rămas, în 2011, preferatele românilor, în special pe segmentul second-hand.</p>

Prima pe listă se clasează Volkswagen, cu peste o treime dintre sufragii, în timp ce pe segmentul maşinilor noi, pe prima poziţie s-a situat Dacia, cu 74% dintre opţiuni, se arată în ediţia a III-a a analizei privind piaţa auto din România, realizată de portalul specializat auto.ro şi compania de consultanţă Daedalus Millward Brown.

Potrivit ierarhiei citate, românii preferă în continuare autoturismele fabricate de producătorii germani, atât maşinile noi, cât şi cele second hand. În topul publicat ieri, Volkswagen s-a clasat pe primul loc în preferinţele românilor, cu un procentaj de 36,8%. Podiumul este completat de marca Opel, cu 23% dintre sufragii, şi de BMW, cu 18,7%.

Per ansamblu, Dacia a rămas printre maşinile preferate ale românilor, cu modelele comercializate atât înainte de anul 2004, cât şi după acest an. Astfel, la ora actuală, aproape trei sferturi dintre repondenţi (74%) deţin o maşină nouă marca Dacia, în timp ce restul s-au mulţumit cu second-hand.

Cercetarea relevă faptul că maşinile germane se află şi în topul deţinătorilor de maşini second hand, prin Volkswagen şi Opel (cu câte 87,5% dintre deţinători), majoritatea fiind produse după anul 2000 şi parcurgând peste 10.000 kilometri anual.

În ceea ce priveşte situaţia în Cluj, mărcile Volkswagen şi Opel se află pe primele două poziţii ca număr de anunţuri publicate de clujeni pe site-urile specializate. Pe locul trei, în clasamentul ofertei locale se situează marca americană Ford. De altfel, studiul relevă că modalitatea de tranzacţionare preferată de români este cea prin intermediul internetului, respectiv a site-urilor specializate, iar preţul şi starea tehnică reprezintă principalii factori în luarea deciziei de cumpărare.

Regiunea noastră se află pe locul al doilea în funcţie de numărul de maşini rulate, cu 78,7%. Cele mai multe vehicule rulate se găsesc în Banat (80,3%), Moldova clasându-se pe locul trei, cu 76,7%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter