Economie

Vor crește pensiile în 2022? Răspunsul Ministrului Finanțelor

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a anunțat duminică, 24 octombrie, că pensiile vor fi majorate cu 6% la începutul anului viitor.

 

 


 

Ministrul interimar al Finanțelor Publice, Dan Vîlceanu, a fost prezent duminică, 24 octombrie, la Prima TV, unde a declarat că de la începutul anului viitor, pensiile vor fi majorate.


„De la începutul anului 2022 şi cred că procentul va fi undeva în jur de şase la sută. Sunt întrebat deseori legat de pensii, salarii. Ceea ce pot spune este doar ce prevede legea în vigoare, pentru că bugetul se face pe legea în vigoare”, a declarat Dan Vîlceanu.

Potrivit observatornews.ro, alocațiile pentru copii vor fi majorate începând cu 1 ianuarie 2022.


„Legat de alocaţii, există o ordonanţă adoptată la începutul anului care prevede că alocaţia de la 1 ianuarie 2022 să fie 486 lei pentru copiii până la doi ani şi pentru copiii peste doi ani, undeva pe la 243 de lei. Ele vor intra clar de la 1 ianuarie 2022, e o lege în vigoare la 1 ianuarie. La pensii, indexarea se face cu rata inflaţiei şi jumătate din salariul mediu brut. Cam undeva pe aici ar însemna”, a adăugat ministrul.

 


CITEȘTE ȘI

Top 15 județe după creșterile salariale. Salariile din Cluj au crescut cel mai mult în pandemie

Ultimele Stiri
abonare newsletter