Economie

Care sunt cele mai profitabile întreprinderi din Cluj?

<p /><img src="documente/stories/12_decembrie/08_ziua/untitled.jpg" border="0" style="float: left; border: 0pt none; margin: 2px 5px;" />Care sunt cele mai profitabile întreprinderi din Cluj?

Primele 60 de companii din judeţ, selectate în funcţie de rezultatele financiare, vor fi premiate azi în cadrul Galei Excelenţei în Afaceri.

Nokia la secţiunea întreprinderi mari, Energobit la mijlocii, Bimet la întreprinderi mici, Fontanarossa la categoria microîntreprinderi şi CBC Laboratories la întreprinderi nou-înfiinţate sunt învingătoarele mediului de afaceri local.

Profitul acestora pe 2010, criteriul care a stat la baza efectuării clasamentului, diferă semnificativ în funcţie de mărimea entităţii. Astfel, Nokia a înregistrat peste 200 mil. lei, Energobit aproximativ 30 de mil., Bimet puţin peste 8 mil., iar Fontanarossa aproximativ 3,5 mil. Nici CBC Laboratories, noua-intrată pe piaţă nu stă rău la capitolul profit brut, obţinând 15 mil. de lei.

Dacă la celelalte secţiuni următoarele clasate au profituri care nu diferă mult ca valoare de lider, în cazul întreprinderilor mari, Nokia se află la o distanţă de 120 de mil. de compania de pe poziţia a 2-a, Mol România Petroleul Products SRL Cluj-Napoca.

Organizarea Galei Excelenţei în Afaceri
este o inițiativă APM

Gala, care se află la a XIII-a ediţie, este organizată de Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor Cluj (APM Cluj).

„Ne bucurăm că sunt companii care pot să raporteze rezultate pozitive în condiţiile actuale de pe piaţă, de fapt trebuie să ne bucurăm că existăm, tocmai de aceea am decis premierea celor mai profitabile întreprinderi”, declară Augustin Feneşan, preşedintele APM.

Topul APM Cluj se bazează, în principal, pe rezultatele clasamentului întocmit anual de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.
Nominalizările au fost întocmite pe categorii de mărime a firmelor (microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii şi mari), respectiv firme nou înfiinţate (în ultimii doi ani), luând în calcul doi indicatori: cifra de afaceri şi volumul profitului din 2010.

Treizeci dintre acestea se află în Topul 25 al judeţului Cluj, în cadrul clasamentelor întocmite de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) pentru anul 2010.

La Gala, care se desfăşoară începând cu ora 15, vor fi prezente peste o sută de persoane, membri ai patronatului clujean, parteneri precum şi oficialităţi judeţene şi locale.

abonare newsletter