Economie

Apartamentele noi, mai scumpe în noiembrie, doar la Cluj-Napoca

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/06_ziua/06 blocuri noi pe malul somesului rp 1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cluj-Napoca este singurul dintre marile oraşe din ţară unde indicele imobiliare ro a înregistrat o valoare mai mare în luna noiembrie (+2,8%) faţă de octombrie.</p>

 

Preţul mediu pentru apartamentele scoase la vânzare în Cluj-Napoca are în prezent valoarea de 951 euro/mp util, care este cu 3,9% mai mică decât cea înregistrată în urmă cu 12 luni.


Preţul mediu cerut pentru apartamentele vechi scoase la vânzare în Cluj-Napoca a înregistrat totuşi o uşoară scădere de 0,3% în noiembrie, coborând de la 977 euro/mp la 974 euro/mp. Cea mai mare variaţie de preţ este întâlnită în cazul garsonierelor, unde a fost constatată o creştere de 0,6%. Apartamentele cu două camere au avut o evoluţie în stagnare în ultimele treizeci de zile (0,1%), iar preţurile unităţilor cu trei camere au înregistrat o scădere de preţ de 0,4%.

Preţurile solicitate în prezent pentru apartamentele vechi sunt cu până la 4,2% mai mici în comparaţie cu luna noiembrie 2010, cea mai mare diferenţa fiind înregistrată în cazul unităţilor cu trei camere.


La nivel naţional, valoarea medie a preţurilor locuinţelor a fost în noiembrie de 1.024 euro/mp util. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când valoarea medie a fost de 1.049 euro/mp, preţurile apartamentelor sunt în prezent cu 2,4% mai mici, potrivit indicelui realizat de portalul imobiliare.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter