Economie

Boc: „Proiectul bugetului este responsabil”

<p />Premierul Emil Boc a declarat ieri că proiectul bugetului de stat pe anul 2012 a fost realizat astfel încât să fie evitată posibilitatea unor noi tăieri de salarii şi pensii.

Potrivit lui Boc, coaliţia de guvernare „nu s-a hazardat într-o viziune populistă, ci a preferat să meargă în Parlament cu un buget responsabil”, arată Agerpres.

„Dacă politicienii nu sunt responsabili, compromit viitorul ţării lor. (...) Dacă am dubla pensiile şi salariile ar însemna să închidem această ţară, să ai bani de pe o zi pe alta. Noi nu ne-am hazardat într-o viziune din aceasta, populistă, şi am preferat să mergem în Parlament cu un buget responsabil şi care ne conferă siguranţă. (...) Proiectul bugetului a fost constituit astfel încât să nu ajungem la tăieri de salarii şi pensii”, a spus Boc, precizând că liderii Opoziţiei au propus amendamente care ar conduce la majorarea deficitului bugetar cu aproximativ patru procente. Premierul a mai explicat că, în prezent România nu se înscrie în niciun „scenariu de risc” al Uniunii Europene, având una dintre cele mai mici datorii publice din Europa (31% din PIB), inflaţia fiind „cea mai scăzută din ultimii 20 de ani”, deficitul bugetar „apropiindu-se de 1,9”, şi înregistrându-se patru trimestre consecutiv creştere economică.

abonare newsletter