Economie

România, locul patru în UE la creşterea lucrărilor de construcţii

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/18_ziua/07 santier bloc cladire dorobantilor rp 02.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ţara noastră se situează pe locul patru în UE la creşterea lucrărilor de construcţii în luna septembrie 2011 comparativ cu luna august 2011.</p>

Creşterea a fost de 1,3%, în condiţiile în care în Uniunea Europeană lucrările de construcţii au înregistrat o scădere de 1% iar în zona euro s-a înregistrat o scădere de 1,3%, arată datele prezentate joi de Oficiul european de Statistică (Eurostat).

Creşteri mai mari decât în România au fost înregistrate doar în Slovenia (7,8%), Polonia (4,1%) şi Slovacia (3,9). Potrivit datelor disponibile în prezent, doar şapte state membre au înregistrat o creştere a lucrărilor de construcţii în luna septembrie comparativ cu luna precedentă, în timp ce în cinci state membre lucrările de construcţii au scăzut de la o lună la alta.

În ritm anual, în luna septembrie 2011 comparativ cu luna septembrie 2010, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 0,4% în zona euro şi cu 0,6% în Uniunea Europeană. Potrivit datelor disponibile, volumul lucrărilor de construcţii a crescut în şapte state membre (inclusiv în România) şi a scăzut în şase state membre. Cele mai mari creşteri s-au înregistrat în Polonia (17,1%), Suedia (6,3%), Olanda (5,2%), Spania (5,1%), Germania (4,0%) şi România (2,8%).

abonare newsletter