Economie

Prețul chiriilor din Cluj-Napoca a scăzut cu 40%. Motivul principal este plecarea studenților

Prețul chiriilor din Cluj-Napoca a scăzut drastic în acest an, motivul principal fiind lipsa studenților.

 

 


Clujul, recunoscut ca fiind cel mai scump oraș al chiriilor din România a fost lovit de pandemie. Prețul chiriilor a scăzut cu aproape 40%, principalul motiv al acestor scăderi drastice este lipsa studenților.

 


Noul an a venit cu scăderea chiriilor cu până la 40% în Cluj-Napoca, mai ales că studenții își desfășoară cursurile în mediul online. Majoritatea studenților clujeni au renunțat la chirie și s-au întors în orașul natal.

„De obicei într-un an universitar cazăm undeva la 6.800 dintr-un total de 37.000 de studenți. Vă dați seama câți studenți stau în chirii și câți stau în chirii în apartamentele și garsonierele din Cluj, este un număr extraordinar de mare", a spus Ionuț Zbranca, reprezentant al studenților UBB Cluj-Napoca, pentru Digi24.


În lipsa studenților, foarte multe dintre apartamentele și garsonierele pe care, până mai ieri era bătaie, sunt acum pustii.

„Pentru prima dată după mulți ani, eu consider că este o rată de 30% de apartamente libere, ceea ce nu s-a întâmplat in anii trecuți. Culmea este că s-au pierdut clienți în zonele tradițional full ale Clujului”, a spus Adela Cîț, agent imobiliar, pentru sursa citată.


Printre cartierele cel mai lovite de pandemie se numără și Mănășturul. Înainte de pandemie, un apartament cu două camera și bucătărie se închiria la suma de 370 de euro, acum un apartament asemănător se închiriază la doar 270 de euro.

CITEȘTE ȘI:


Un loc de parcare în Cluj-Napoca ajunge chiar și la 10.000 de euro! Agent imobiliar: „Fără parcare, proprietatea nu prezintă interes”

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter