Economie

Noutăți cu privire la voucherele de vacanță. Vor putea fi folosite în 2022

Valabilitatea voucherelor de vacanță pentru anul în curs va fi prelungită până în anul 2022.

 

 


Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, că voucherele de vacanță corespunzătoare acestui an vor putea fi folosite în anul 2022, măsura făcând obiectul unei ordonanțe de urgență care va include o serie de modificări structurale.

 


„Pe lângă faptul că sunt văzute ca un spor, nu venit suplimentar, în România, astăzi, au fost prelungite voucherele de vacanţă emise în 2019 şi cele din 2020, ceea ce înseamnă că în economie sunt în valoare de aproape 2,4 miliarde de lei vouchere de vacanţă care nu au fost folosite”, a spus Florin Cîțu.

Voucherele, nefolosite din cauza crizei sanitare

Cîțu a precizat faptul că decizia a fost luată în contextul stopării industriei din cauza pandemiei de coronavirus, fapt care a determinat imposibilitatea utilizării voucherelor.


„Ştiţi foarte bine, pe de o parte, industria ne spune că anul trecut a fost închisă, deci nu puteau să fie folosite voucherele de vacanţă, pe de altă parte, este nevoie, deci le-am dat voie să fie folosite anul acesta, deja sunt în circulaţie, 2,4 miliarde de lei vouchere de vacanţă. De aceea, voucherele de vacanţă care ar fi trebuit să fie emise anul acesta vor fi emise anul viitor şi avem această economie la buget”, a mai declarat premierul, la Palatul Victoria.

CITEȘTE ȘI


Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță? Toți bugetarii vor beneficia de acest lucru

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter