Economie

Investiţie de 17 milioane de euro la Câmpia Turzii

<p />Vineri a fost inaugurată prima fabrică ultramodernă de panificaţie congelată din România.

Noua fabrică, localizată în Parcul Industrial REIF din Câmpia Turzii, reprezintă cea mai mare investiție din ultimii ani din zonă și beneficiază de echipamente complet noi, de ultima generație. Fabrica aparține societăţii La Lorraine România, creată prin uniunea producătorul belgian La Lorraine Bakery Group cu compania Macromex.

Până acum, la Câmpia Turzii au fost create 25 de locuri de muncă, dar pe viitor alte 100 de persoane vor lucra la fabrica recent deschisă.

La inaugurare a participat și ambasadorul Belgiei, alături de primarul Ioan Vasinca. Dan Minulescu, membru în boardul de conducere al La Lorraine România, a precizat cu această ocazie că în curând în vecinătate se va deschide un centru de distribuție multitemperatură ultramodern.


„Acesta va fi un complex care va răspunde celor mai exigente cerințe din domeniu, un depozit complet automatizat. Va fi cel mai mare din România dar și din regiunea Centru și Sud-Estul Europei. Creăm la Câmpia Turzii un pol de energie unde sperăm să atragem în continuare și parteneri de-ai noștri”, a declarat Minulescu.

Clădirea de producție are 5.400 mp, iar partea de servicii are 2.400 mp.

REIF Construct a pregătit o zonă industrială pentru companiile care au planuri să se stabilească în regiune, pe o suprafaţă de 44 ha, situată în zona limitrofă a municipiului. Heco Schrauben, Macromex și Electrogrup sunt, deocamdată, singurii investitori oficial anunțați.

abonare newsletter