Economie

Compania Nokia, „sechestrată” la Jucu

<p /><img src="documente/stories/11_noiembrie/08_ziua/03 nokia jucu td 184.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />ANAF a instituit, vineri, sechestru pe activele Nokia de la Jucu, pentru datorii neplătite de 10 milioane de dolari.

Este vorba în special despre taxe vamale nevărsate la bugetul statului. Conform Codului de procedură fiscală, măsurile asiguratorii se instituie atunci când există pericolul înstrăinării bunurilor de către o societate datornică.

Reprezentanții Nokia România afirmă că situația este analizată și că reprezentanții companiei vor colabora cu autoritățile pentru a fi soluționată în mod satisfăcător.
Președintele Fiscului a arătat că sechestrul a fost instituit pe o suprafață de 28.000 de metri pătrați asupra bunurilor imobile ale companiei, inclusiv birourile și halele de producție.

„Am început un control în 2009 pe care l-am finalizat zilele trecute. S-a instituit sechestru asiguratoriu pentru o sumă de 10 milioane de dolari, dar măsura nu periclitează activitatea societății în continuare. Este o măsură preventivă”, a declarat președintele ANAF, Sorin Blejnar.

Nokia a încălcat legislația pentru că a solicitat scutirea de la plata taxelor vamale în cazul unor importuri de componente, deși produsele erau deja asamblate și aduse din țări extracomunitare precum China, Taiwan sau SUA, a declarat vicepreședintele ANAF, Viorel Comăniță.

Ultimele Stiri
abonare newsletter