Economie

Gălăgia politică sperie încrederea populației

<p />Gălăgia politică din România şi problemele din restul Europei sunt motivele principale pentru care încrederea populaţiei nu a revenit, dar percepţia se va schimba odată cu revenirea economiei, creşterea salariilor şi scăderea şomajului, a declarat pentru Mediafax Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI.

„Unul din motivele pentru care încrederea nu şi-a revenit în totalitate este că oamenii se uită şi la restul Europei, iar acest lucru nu le dă încredere. Poate fi, însă, şi o chestiune de gălăgie politică, aici în România. Încrederea oamenilor în activitatea economică va fi restaurată atunci când ei vor vedea că salariile cresc, şomajul scade, iar odată cu revenirea creşterii economice se va construi un cerc virtuos”, a spus Franks.

Întrebat dacă încrederea are legătură cu capacităţile profesionale ale guvernanţilor, şi dacă România nu ar trebui să urmeze exemplul Bulgariei în această materie, Franks s-a limitat în a spune că nu poate comenta pe marginea acestui subiect, nefiind în măsură să compare popularitatăţile politice.

abonare newsletter