Economie

Veste BUNĂ pentru pensionari! Vor primi VOUCHERE. Ce valoare au acestea?

Pensionarii trecuți de vârsta de 75 de ani au parte de o veste bună din partea statului. Aceștia vor primi vouchere începând cu luna decembrie! Vezi ce valoare au!

Veste BUNĂ pentru pensionari! Vor primi VOUCHERE. Ce valoare au acestea? Veste BUNĂ pentru pensionari! Vor primi VOUCHERE. Ce valoare au acestea?

 

 


Pensionarii trecuți de vâsta de 75 de ani au parte de o veste bună din partea statului, deoarece urmează să primească vouchere chiar din prima săptămână a lunii decembrie. Ce valoare au acestea?

 


Pensionarii primesc vouchere dacă au peste 75 de ani!

O măsură socială a fost aprobată miercuri, 14 octombrie, într-o ședință de Guvern. Pensionarii de peste 75 de ani și care încasează pensia socială vor primi vouchere pentru mese calde retroactive pe 4 luni.

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a mărturisit că este vorba despre aproximativ 300.000 de persoane cu vârsta de peste 75 de ani și aflate la nivelul pensiei sociale. Voucherele pe care aceștia le vor primi până în 6 decembrie au valoarea de 180 de lei pe lună.


„După cum se cunoaște, valoarea unui astfel de tichet este de 180 de lei pe lună. Aceste tichete se vor repartiza în prima săptămână din luna decembrie a acestui an și se vor da retroactiv cu data la care a fost aprobată măsura, respectiv pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie, așa încât toți beneficiarii, respectiv persoanele în vârstă de peste 75 de ani, cu venituri la nivelul pensiei minime sociale, respectiv 300.000 de beneficiari, vor avea cei 720 de lei încărcați pe vouchere sau pe carduri în prima săptămână a lunii decembrie 2020”, a spus Marcel Boloș.

De ce se dau voucherele în decembrie?

Acesta a mai spus că totul a fost calculat pe zile, astfel încât procedura legală să fie respectată. El a mai adăugat și faptul că în următoarea săptămână care vine urmează să fie semnat contractul de achiziție publică, iar eminenții de carduri vor avea nevoie de 10 zile ca să emită cardurile pentru beneficiari.


„În momentul de față, procedura de achiziție este în curs de finalizare. Contractul de achiziție publică urmează să fie semnat în săptămâna care vine. Sunt 300.000 de beneficiari. Eminenții de carduri au nevoie de 10 zile conform contractului ca să emită aceste carduri. Aceste carduri se distribuie mai apoi către prefecturi, de la prefecturi ajung la autoritățile publice locale și de la autoritatea publică locală ajunge la beneficiarul final. Este de calculat pe zile. E vorba de persoane care au o anumită vârstă. Își așteaptă acest ajutor de la noi. Calculele acestea le-am făcut împreună cu colegii și regimul acesta pentru 300.000 de beneficii de emitere a cardurilor și distribuirea lor nu este unul foarte simplu”, a mai spus ministrul.

CITEȘTE ȘI:


Cum reușește Clujul să treacă peste criza coronavirus? Secretul deschis: „Dacă nu făceam asta, eram tot la nivelul anilor 2000!”
 

 

Cât de mult s-au scumpit alimentele în anul 2020 comparativ cu anul 2019? Vezi care sunt produsele cu cele mai mari prețuri

 

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter