Economie

În premieră, Poșta Română se împrumută masiv! Ce investiție pregătește la Cluj-Napoca?

Poșta Română se pregătește să contracteze un împrumut de zeci de milioane de euro.

in-premiera-posta-romana-se-imprumuta-masiv-ce-investitie-pregateste-la-cluj-napoca in-premiera-posta-romana-se-imprumuta-masiv-ce-investitie-pregateste-la-cluj-napoca

În premieră pentru operatorul poștal, Poșta Română se pregătește să semneze contractarea pe termen lung, între 10 și 15 ani, a unui credit de circa 40 milioane de euro (și/sau echivalent în lei). Banii vor fi utilizați pentru finanțarea proiectelor cuprinse în strategia investițională pentru perioada 2019-2024, scrie profit.ro.

Compania va garanta cu garanție reală mobiliară asupra soldurilor creditoare ale conturilor prezente și viitoare deschise de Poșta Română la banca finanțatoare, dar și cu ipotecă asupra unor imobile și terenuri ale companiei, respectiv comisionul de distribuție a pensiilor de stat, virat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.


Poșta intenționează să lanseze procedurile pentru inițierea lucrărilor de proiectare și construire a unui centru de tranzit în Capitală. De asemenea, compania vrea să deschidă un centru de tranzit și în Cluj-Napoca, proiect estimat la 2,5 milioane de euro. Având afaceri anuale de peste un miliard de lei, Poșta Română are peste 23.500 salariați și o rețea teritorială de peste 5.600 de unități.

CITEȘTE ȘI:


Veste bună pentru pensionari: vin pensiile! Cum va decurge întâlnirea cu poștașul?
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter