Economie

Ediţie de succes a „Târgului cepei” din comuna Mihai Viteazul

<p />Oamenii de la ţară, care consumă aproape zilnic ceapă roşie, sunt mult mai sănătoşi decât cei de la oraş, susţin gospodarii care au venit, sâmbătă, cu produse agricole, la „Târgul cepei” din comuna Mihai Viteazul.

Târgul a fost organizat de „Cercul gospodarilor” din localitate, cu sprijinul Primăriei. Fostul preşedinte al „Cercului gospodarilor” din Mihai Viteazul, unul dintre fondatorii acestei asociaţii, fermierul Atilla Gado, a declarat pentru Agerpres că la târg au participat opt producători zonali, trei fiind membri ai asociaţiei.

„Suntem mulţumiţi de ediţia aceasta, prima organizată de «Cercul gospodarilor». S-a vândut bine aproape tot ce s-a adus pentru comercializare, la preţ de producător”, a spus Atilla Gado. El a precizat că producătorii agricoli au venit şi cu varză, cartofi, morcovi, pătrunjel, ţelină, usturoi şi boia, care s-au cumpărat tot atât de bine ca şi ceapa.

Referindu-se la sortimentele de ceapă, Atilla Gado a afirmat că este ştiut din moşi strămoşi că este mai bună ceapa roşie decât cea albă, la fel şi varza, ardeii, cartofii, ridichiile şi strugurii roşii au calităţi superioare comparativ cu soiurile albe. „Ceapa roşie reduce colesterolul, ne vindecă de răceală, de durerea în gât, este un puternic antiinflamator, calmează durerile reumatice. Are în compoziţie toată grupa de vitamine B, vitamina C şi minerale. Studiile arată că ceapa roşie ajută la îndepărtarea colesterolului rău din organism, care este responsabil de bolile cardiace. Ceapa roşie previne şi cancerul”, a explicat Atilla Gado.


abonare newsletter